İstanbul Verem Savaşı Derneği, Avrupa HIV/AIDS, Viral Hepatit ve Tüberküloz
Sivil Toplum Forumuna üye kabul edildi
Avrupa, HIV/AIDS, Viral Hepatit ve Tüberküloz Sivil Toplum Forumu
(https://www.csfhivheptb.eu/)
Avrupa Birliği Komisyonu desteği ile 2005 yılında HIV/AIDS Avrupa Sivil Toplum Forumu kurulmuş bu oluşum daha sonra 2017 yılından beri HIV/AIDS, viral hepatit ve tüberküloz ile ilgili AB Sivil Toplum Forumuna (CSF) dönüşmüştür. Oluşum Avrupa Birliği bölgesindeki konu ile ilgili kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşlarından oluşmaktadır.
Ana faaliyetleri, HIV / AIDS, viral hepatit (B ve/veya C) ve tüberküloz ile yaşayan insanlar ile ilgili bulaşmayı azaltma, yaşam kalitesini artırma, hastalıkları önleme, sosyal yardım ve farkındalık yaratma, sağlık destek hizmetleri ve toplum hizmetleridir.
Forum bu hastalıklarla ilgili kritik bilgi ve kanıtların sağlanmasında ve paylaşılmasında etkili olmuş, ortak eylemlerde bulunurken, üyeleri arasında sinerji yaratmıştır. Bu faaliyetler, HIV, viral hepatit ve tüberkülozdan en çok etkilenen toplulukların sağlığını ve refahını artıran gelişmiş politikalar ve müdahalelerdir.
CSF 2019'a kadar üyeleri tarafından seçilen ve iki yılda bir yüz yüze toplantıları finanse eden ve kolaylaştıran EC DG Sante Direktörlüğü ev sahipliğinde çalıştı. Eylül 2019'da, Avrupa Komisyonu HIV, viral hepatit ve tüberküloz AB Sivil Toplum Forumu'nu kapatmaya karar verdi.
2019 sonbaharında, CSF üyeleri ve gözlemcilerinden gelen ve Sivil Toplum Forumu'nun HIV, viral hepatit ve tüberküloz konusundaki katkılarını dile getiren geri bildirimlerden sonra CSF koordinasyon ekibi grubu güncellenmiş bir yapı, çalışma şekli ile ve üyelerinin hizmet verdiği toplumların sağlığını ve refahını artıran politikalar geliştirmek için yeniden başlatmaya karar verdi. CSF Avrupa Komisyonu ile yakın çalışmaya devam edecektir.
Yeni şekli ile CSF yaklaşık 2020-2022 yıllarında çalışmalar yürütecektir. CSF 61 üye ve iki partner organizasyona sahiptir.
CSF Üyeleri